Het Arbeidsrechtjournaal: volg hier actueel nieuws op het gebied van Arbeidsrecht. Iedere week een nieuwe uitzending! Powered by De Zaak Breda.

Volg ons op Instagram door hier te klikken! Meer video’s? Check ons YouTube kanaal ( De Zaak Breda van Rijppaert & Peeters Advocaten) en/of onze pagina met Blogs & Vlogs

Aflevering 99

𝐇𝐞𝐭 𝐛𝐞ë𝐢𝐧𝐝𝐢𝐠𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐛𝐞𝐢𝐝𝐬𝐨𝐯𝐞𝐫𝐞𝐞𝐧𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐳𝐢𝐞𝐤𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫? 𝐉𝐚𝐳𝐞𝐤𝐞𝐫, 𝐝𝐚𝐭 𝐤𝐚𝐧 Dit oordeelde de rechtbank Amsterdam recentelijk. Veel werkgevers denken dat het onmogelijk is om de arbeidsovereenkomst met een zieke werknemer te beëindigen. Maar dat is zeker niet zo! 𝐄𝐫 𝐳𝐢𝐣𝐧 ‘𝐞𝐬𝐜𝐚𝐩𝐞𝐬’. Bijvoorbeeld als de feiten waarop het ontbindingsverzoek is gestoeld voorafgaand aan de ziekte hebben plaatsgevonden. In dit concrete geval was de verstoring van de arbeidsverhouding voorafgaand aan de ziekte ontstaan en werd het opzegverbod bij ziekte gepasseerd. Meer weten? Kijk dan naar het Arbeidsrechtjournaal. Deze week gepresenteerd door Jeroen Schipperen.  
Bekijk video

Aflevering 98

Mediation wordt voorgeschreven door de bedrijfsarts. Een werknemer is verplicht om mee te werken. Het mediation traject komt stil te liggen. Werkgever legt loonstop op, maar niet terecht in dit geval en dit komt werkgever duur te staan. Weten hoe het zit? Bekijk het nieuwste journaal van Gite Bright - van der Sluis.
Bekijk video

Aflevering 97

𝐌𝐚𝐠 𝐣𝐞 𝐳𝐨𝐦𝐚𝐚𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐧 𝐬𝐜𝐡𝐚𝐝𝐮𝐰𝐞𝐧⁉ Nee, Rechtbank Rotterdam oordeelt van niet. Onrechtmatig schaduwen van werknemer en onterecht ontslag op staande voet kost de werkgever 36 duizend euro. Weten hoe dit zit? Kijk het nieuwste journaal van Britt Herijgers. Wil je nog meer weten? Kom naar de kosteloze masterclass arbeidsrecht op 12 oktober bij De Zaak Breda! Schrijf je in via www.masterclass-arbeidsrecht.nl of stuur een DM!
Bekijk video

Aflevering 96

Eigen opzegging door zieke werknemer? Let op #werkgevers! Voorkom als boemerang terug in dienst en doorbetalen: 𝐃𝐮𝐢𝐝𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐞𝐧 𝐨𝐧𝐝𝐮𝐛𝐛𝐞𝐥𝐳𝐢𝐧𝐧𝐢𝐠 𝐰𝐢𝐥𝐬𝐮𝐢𝐭𝐢𝐧𝐠: de opzegging moet een verklaring van werknemer zijn die echt gericht is op daadwerkelijk willen beëindigen van de arbeidsovereenkomst 𝐎𝐧𝐝𝐞𝐫𝐳𝐨𝐞𝐤𝐬- & 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐞𝐩𝐥𝐢𝐜𝐡𝐭: werkgever moet onderzoeken of werknemer echt wil opzeggen. Ook moet werkgever de werknemer informeren over o.a. financiële gevolgen. -leg schriftelijk vast! Bewijs is vaak lastig achteraf -geef bedenktijd aan werknemer om eigen opzegging te bevestigen.- Opzeggen als werkgever? Dan gelden deze zware eisen niet! Bekijk het arbeidsrechtjournaal, deze week door Gite Bright - van der Sluis
Bekijk video

Aflevering 95

📢 Let op werkgevers! Een belangrijke waarschuwing over het overnemen van arbeidsvoorwaarden! Een recent voorval toont aan hoe gevaarlijk het kan zijn om toezeggingen te doen over het overnemen van arbeidsvoorwaarden. Een werkgever is hier onlangs in de problemen mee gekomen. De werkgever had in de arbeidsovereenkomst beloofd om alle afspraken en toezeggingen over te nemen, inclusief een kostbare pensioenuitkering van maar liefst 5000 euro per jaar. Een dure verrassing voor werkgever. Waar moet u op letten? Nu in het kort, 3 tips. Bekijk het arbeidsrechtjournaal door Huib de Kort.  
Bekijk video

Aflevering 94

𝐖𝐞𝐫𝐤𝐠𝐞𝐯𝐞𝐫𝐬 𝐨𝐩𝐠𝐞𝐥𝐞𝐭! Recentelijk oordeelde de kantonrechter Noord-Holland dat een werkgever geen gebruik kon maken van een studiekostenbeding uit een eerdere arbeidsovereenkomst. Wilt u weten hoe dit zit? Bekijk het Arbeidsrechtjournaal dit keer door Britt Herijgers. Nog een tip: sluit aparte studiekostenovereenkomsten af per opleiding of cursus.
Bekijk video

Aflevering 93

𝑶𝒏𝒛𝒐𝒓𝒈𝒗𝒖𝒍𝒅𝒊𝒈 𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒛𝒐𝒆𝒌 𝒃𝒊𝒋 𝒈𝒓𝒆𝒏𝒔𝒐𝒗𝒆𝒓𝒔𝒄𝒉𝒓𝒊𝒋𝒅𝒆𝒏𝒅 𝒈𝒆𝒅𝒓𝒂𝒈? 𝑩𝒆𝒕𝒂𝒍𝒆𝒏! Voortvarend handelen bij een ontslag op staande voet, zeker! Maar zorgvuldigheid is nog belangrijker. Zeker bij 'gevoelige' zaken als seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook met de belangen en rechten van de vermoedelijke dader moet namelijk rekening worden gehouden. Daar gaat het nog wel eens mis. En dat kan je duur komen te staan. Zo ook voor een werkgever die onvoldoende gelegenheid gaf aan de vermoedelijke dader om zijn kant van het verhaal te vertellen. Het gevolg? Een billijke vergoeding, vergoeding wegens onregelmatige opzegging en transitievergoeding, aldus de rechtbank Amsterdam. Totale schade voor de werkgever? Ongeveer € 30.000,00. Deze keer door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 92

𝐎𝐩𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞𝐧 #werkgevers! Hoofdregel: vakantiedagen verjaren niet. Voorkom stuwmeren aan vakantiedagen. En dus claims! Drie tips. Bekijk Het Arbeidsrechtjournaal. Ditmaal gepresenteerd door Dick Schreuder
Bekijk video

Aflevering 91

Wisselen van baan? Let op je WW-rechten! Als je vrijwillig van baan wisselt, denk je natuurlijk niet direct na over een werkloosheidsuitkering. Maar wat als de nieuwe arbeidsovereenkomst niet bevalt of wordt beëindigd?! Dan wil je een werkloosheidsuitkering kunnen aanvragen. Recent werd de aanvraag van een werkneemster echter geweigerd. Daarover hoor je meer in het arbeidsrechtjournaal voor Huib de Kort.
Bekijk video

Aflevering 90

Volledig #arbeidsongeschikt, maar wel de voortuin bestraten. Mag dat? #Kantonrechter zegt in dit geval van wel. De tip voor #werkgevers: vraag de #bedrijfsarts eerst om advies, wat mag wel en wat mag niet? Bekijk het journaal van Jeroen Schipperen die in 2 minuten meer uitleg geeft over wat je kunt doen bij het vermoeden van belemmering van de #reintegratie  
Bekijk video

Aflevering 89

Het antwoord op de hamvraag: zijn Deliveroo-riders werknemers of zzp'ers met een overeenkomst van opdracht? De Hoge Raad zegt: werknemers. Het is echter niet de nieuwe regel. Het hangt af van de relevante omstandigheden. Meer weten? Bekijk het Arbeidsrechtjournaal van deze week door Gite Bright - van der Sluis
Bekijk video

Aflevering 88

Tegen je werkgever liegen? Niet doen! Liegen over de onkostenvergoeding voor de hondenuitlaatservice, daar lusten de honden geen brood van! De werknemer vocht het gegeven ontslag op staande voet aan, maar ving dan ook bot bij de Rotterdamse rechter. Tips voor werkgevers en werknemer door Huib de Kort! Bekijk het nieuwe Arbeidsrechtjournaal.
Bekijk video
X

Aflevering 87

Ontslag drugsgebruik werknemer onmogelijk? Zeker niet!! Onze tips: 1️⃣ Zorg voor beleid. Op schrift. 2️⃣ Waarschuwen. Gevolgen moeten klip en klaar zijn. 3️⃣ Testen lastig 4️⃣ Bedrijfsarts en ondersteuning Werknemer toch wel recht op een transitievergoeding? Soms! Het gedrag komt voort uit een drugsverslaving (een ziekte) en is daarom niet altijd ernstig verwijtbaar. Kijk volgende week weer het arbeidsrechtjournaal van Rijppaert & Peeters Advocaten met Gite Bright - van der Sluis
Bekijk video

Aflevering 86

Tip voor werkgevers: zorg voor een goede tussentijdse opzeggingsclausule bij contracten voor bepaalde tijd! Doe je dit niet, dan kan het een duur grapje worden. UWV geeft geen toestemming voor ontslag en via de kantonrechter kan wel, maar die kan een boete opleggen. Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Dick Schreuder!  
Bekijk video

Aflevering 85

𝗦𝘁𝗿𝗮𝗳𝗿𝗲𝗰𝗵𝘁𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗼𝗼𝗿𝗱𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴 𝘄𝗲𝗴𝗲𝗻𝘀 𝗮𝗮𝗻𝗿𝗮𝗻𝗱𝗶𝗻𝗴 𝗲𝗲𝗻 𝗱𝗿𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗱𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝗼𝗻𝘁𝘀𝗹𝗮𝗴 𝗼𝗽 𝘀𝘁𝗮𝗮𝗻𝗱𝗲 𝘃𝗼𝗲𝘁? 𝗡𝗲𝗲, 𝘁𝗼𝗰𝗵 𝗻𝗶𝗲𝘁! Op het eerste oog een opmerkelijke uitspraak van de rechtbank Den Haag. Goed om te weten is echter dat een #strafrechtelijke veroordeling (of enkel een verdenking) zeker niet altijd een #dringende reden voor een #ontslag op staande voet oplevert. Waarom? Kijk dan vooral het Arbeidsrechtjournaal van deze week door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 84

Bovenwettelijke vakantiedagen afspreken voor minder loon? Hierover volgt binnenkort een uitspraak. Voor nu ligt er een advies voor de Hoge Raad om dit niet toe te staan. Bekijk de video van Marielle Wirken voor een korte uitleg van deze situatie.
Bekijk video

Aflevering 83

Is de arbeidsongeschiktheid veroorzaakt door het arbeidsconflict, of toch andersom?! Deze vraag kostte de werkgever van een werknemer met Autisme Spectrum Stoornis een billijke vergoeding van € 100.000,00 bruto
Bekijk video

Aflevering 82

Direct ontslag voor beledigen directeur en werkweigering. Klinkt logisch, maar niet dus?! Deze week in het arbeidsrechtjournaal. Hoe ging werkgever nat? 👉 het beledigen speelde al eerder; 👉 werkweigering was niet bewezen; 👉 werkgever had voor minder ingrijpende maatregel kunnen en moet gaan volgens het Hof; 👉 alsnog 2 maandsalarissen aan vergoeding, ondanks #ernstig #verwijtbaar handelen werknemer! Dus werkgever maak altijd een goede afweging, ontslag op staande voet kan verkeerd en duur uitpakken!
Bekijk video

Aflevering 81

Werknemer dient claim in over pesterijen en #discriminatie, maar krijgt zelf ontslag vanwege #verwijtbaar handelen of nalaten. Hoe is dat gelopen? En een #Ziektewet-uitkering voor medewerker na eigen ingediend ontslag. #werkgever gaat in bezwaar, beroep en hoger beroep, maar helaas geen succes. Waar moet je als werkgever op letten? Nu in het nieuwste Arbeidsrechtjournaal door Huib de Kort!
Bekijk video

Aflevering 80

Opzeggen in plaats van aanzeggen, dit kan u als werkgever duur komen te staan. Een van de meest gemaakte fouten door werkgevers! Weet u welke term u gebruiken moet? Deze week door Dick Schreuder!
Bekijk video

Aflevering 79

#𝐋𝐢𝐞𝐟𝐝𝐞𝐬𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐭𝐮𝐬𝐬𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭 𝐞𝐧 𝐝𝐨𝐜𝐞𝐧𝐭𝐞, 𝐨𝐧𝐚𝐜𝐜𝐞𝐩𝐭𝐚𝐛𝐞𝐥! Klopt dat ook in deze situatie? En #mondkapjesplicht, veel al in het nieuws geweest, maar hoe zit het in deze zaak? Wat zegt het Hof? Is de code van Neurenberg van toepassing? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 78

Voorkom dure fouten werkgevers ‼️ #werkgever moet aan #werknemer baan op 157km enkele reis woon-werk 🧭 aanbieden. En structureel meer werken🔺dan #contracturen = nabetalen 💶 Deze week in #arbeidsrechtjournaal 🎥 door Gite Bright- van der Sluis
Bekijk video

Aflevering 77

Ruim 1,5 jaar lang stelen van je werkgever, maar toch een ontslagvergoeding! Een supermarktmedewerkster rekende lange tijd bewust niet alle boodschappen af 🛒. Terecht was zij op staande voet ontslagen, vond het Gerechtshof Amsterdam👩‍⚖. Ook oordeelde het hof dat zij volgens ernstig verwijtbaar had gehandeld door van haar werkgever te stelen. Desondanks kende het hof haar de transitievergoeding van meer dan 10.000 💶 bruto toe. Waarom? Bekijk het Arbeidsrechtjournaal 🎥door Huib de Kort!
Bekijk video

Aflevering 76

𝐔𝐰 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐠𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐠𝐞𝐤 𝐡𝐨𝐮𝐝𝐞𝐧? 𝐍𝐢𝐞𝐭 𝐝𝐨𝐞𝐧! In klokken om vervolgens weer naar huis te gaan en op tijd weer terug zijn om uit te klokken. Het lijkt een slim trucje, maar helaas loopt het slecht af voor de medewerker. En gesprekken opnemen om uzelf te beschermen? Het lijkt onschuldig, maar in het geheim gesprekken opnemen kan u duur komen te staan. Bekijk het Arbeidsrechtjournaal van Vince Vos.
Bekijk video

Aflevering 75

𝐆𝐫𝐞𝐧𝐬𝐨𝐯𝐞𝐫𝐬𝐜𝐡𝐫𝐢𝐣𝐝𝐞𝐧𝐝 𝐠𝐞𝐝𝐫𝐚𝐠 𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐥𝐞𝐫𝐚𝐚𝐫 𝐛𝐢𝐣 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭𝐞𝐧 𝐥𝐞𝐢𝐝𝐭 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭 𝐭𝐨𝐭 𝐞𝐫𝐧𝐬𝐭𝐢𝐠 𝐯𝐞𝐫𝐰𝐢𝐣𝐭𝐛𝐚𝐚𝐫 𝐡𝐚𝐧𝐝𝐞𝐥𝐞𝐧. De Hoge Raad wil niet aan zo’n vuistregel. Maastrichtse dansleraar die studentes masseerde, houdt daarom recht op transitievergoeding. En dan een werknemer die stiekem twee fulltime banen (en twee inkomens) had. Hij verliest zijn werk en moet zijn ex-werkgever 25.000 euro betalen voor het verboden nevenwerk. Geen anticipatie op de nieuwe wetgeving per 1 augustus! Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Gite Bright-van der Sluis.  
Bekijk video

Aflevering 74

Vechtersmentaliteit, niet in alle situaties handig.. Werkgever ontslaat teamleider op staande voet na een geweldsincident. Teamleider gaat ook dit gevecht aan, gaat hij dit gevecht winnen? En 3 tips voor de werkgever als het gaat om geweldsincidenten. Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Mariëlle Wirken!
Bekijk video

Aflevering 73

Klokkenluider, let op de bewijslast! Gaat de kantonrechter mee in de aantijgingen? Klokkenluider zegt dat werkgever zijn werknemers afluistert en verspreidt het nieuws via een perscommuniqué. Daar zitten risico's aan verbonden! En een huis-tuin-en-keukenincident op de werkvloer. Is de werkgever aansprakelijk voor de geleden schade? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Jeroen Schipperen!
Bekijk video

Aflevering 72

𝐅𝐨𝐮𝐭𝐣𝐞 𝐛𝐞𝐝𝐚𝐧𝐤𝐭?! Een medewerker werd per ongeluk ingeroosterd nadat zijn tijdelijke arbeidsovereenkomst was geëindigd. Hij werkte twee dagen door en meende dat de arbeidsovereenkomst stilzwijgend was voortgezet. Is de rechter dat met hem eens? Verder goed nieuws voor werkgevers met zogeheten diepslapers! Het UWV moet de transitievergoeding volgens de hoogste bestuursrechter in Nederland ook compenseren als de werknemer al vóór 1 juli 2015 twee jaar arbeidsongeschikt was. En daarnaast de komst van een Europees minimumloon. Blijf op de hoogte en volg het Arbeidsrechtjournaal! Deze keer gepresenteerd door Huib de Kort.
Bekijk video

Aflevering 71

Welk belang weegt zwaarder, het werkgeversbelang of de vrijheid van godsdienst? En een gewaarschuwd mens telt voor twee, of toch niet? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Vince Vos!
Bekijk video

Aflevering 70

Geweld 🔪 , werkweigering 🛑 en ruzie 🗣 op het werk 🚧. Wat moeten #werkgevers doen voor ontslag zonder opzegtermijn en vergoeding 💶? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal 🎥 Door Gite Bright-van der Sluis
Bekijk video

Aflevering 69

"Je had destijds moeten piepen en niet achteraf." aldus het hof. Wat was er voorgevallen? En medewerker gooit kont in de krib en loopt uiteindelijk hierdoor een billijke vergoeding mis. Deze week in Het Arbeidsrechtjournaal door Jeroen Schipperen.
Bekijk video
X

Aflevering 68

𝐖𝐚𝐚𝐫 𝐨𝐟 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐰𝐚𝐚𝐫? "Gelijke arbeid moet gelijk worden beloond", is dit altijd van toepassing? En een loonstop bij zieke werknemer, wat moet je weten? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Huib de Kort. [video width="720" height="720" mp4="https://dezaakbreda.nl/wp-content/uploads/2022/04/68_vierkant.mp4"][/video]
Bekijk video

Aflevering 67

En hij krijgt nog gelijk ook! Verplicht 10 minuten eerder aanwezig. Medewerker vordert loon over deze verplichte minuten en hij krijgt nog gelijk ook. Hoe loopt dit af voor de werkgever? En het blijft een hot topic, seksueel grensoverschrijdend gedrag. Deze week door Mariëlle Wirken in het Arbeidsrechtjournaal!
Bekijk video

Aflevering 66

Zijn de volgende stellingen over het arbeidsrecht juist? "Een ontslag op staande voet moet onverwijld zijn’’ & ‘’Het eigenrisicodragerschap is beter dan het publieke stelsel’’. Vince Vos legt uit in het nieuwste Arbeidsrechtjournaal!
Bekijk video

Aflevering 65

Claims bij #werkgevers voor compensatie inhalen niet-gewerkte uren?! Naweeën corona 🦠 op werkvloer. Scania 🚚 vroeg haar #werknemers de vanwege Coronasluiting niet gewerkte uren / min-uren in te halen 📊 En dat zonder compensatie. Steken vakbonden daar stokje 🚫 voor en moet er nu #salaris nabetaald 💶 gaan worden? Deze week in #arbeidsrechtjournaal door Gite Bright- van der Sluis🎥
Bekijk video

Aflevering 64

Zorgmedewerker slaat hartpatiënt over, ontslag op staande voet! Of niet? En concierge krijgt een nieuwe functie, maar wel met een nieuwe proeftijd. Hij krijgt een proeftijdontslag, houdt dit stand. Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 63

𝐓𝐮𝐬𝐬𝐞𝐧 𝐭𝐰𝐞𝐞 𝐯𝐮𝐫𝐞𝐧. 𝐖𝐢𝐞 𝐦𝐨𝐞𝐭 𝐣𝐞 𝐠𝐞𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧? 𝐖𝐢𝐞 𝐬𝐭𝐞𝐮𝐧 𝐣𝐞? 𝐃𝐞 ‘𝐝𝐚𝐝𝐞𝐫’ 𝐨𝐟 𝐡𝐞𝐭 ‘𝐬𝐥𝐚𝐜𝐡𝐭𝐨𝐟𝐟𝐞𝐫’? Seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hoe onrust en claims als werkgever te voorkomen. Wat moet je doen voor en na een melding. De top 10 van de meeste gemaakte fouten. En de leraar van de rijschool die uit de bocht vliegt. En leerlingen seksueel intimideert. Mis het niet. Check ons Arbeidsrechtjournaal door ©️Dick Schreuder. 3 minuten slechts!
Bekijk video

Aflevering 62

Werkgever via WhatsApp: "Domme koe", "je bent ontslagen!". Het bericht wordt snel verwijderd, maar de werkneemster neemt op tijd een screenshot. Ze gaat naar de rechter en eist de gebruikelijke ontslagvergoedingen, slaagt zij hierin? En het kiezen voor een verstoorde arbeidsverhouding als ontslaggrond om de vereisten rondom disfunctioneren te ontlopen. Lukt dit?
Bekijk video

Aflevering 61

Uitspraak: Seksueel getinte opmerking en billen knijpen op personeelsfeest, ontslag op staande voet! Houdt dit stand? Een zeer actueel onderwerp, deze week in het Arbeidsrechtsjournaal door Vince Vos.
Bekijk video

Aflevering 60

𝐌𝐚𝐚𝐫 𝟏 𝐰𝐞𝐞𝐤 𝐠𝐞𝐰𝐞𝐫𝐤𝐭, 𝐭𝐨𝐜𝐡 𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭 𝐨𝐩 𝐥𝐨𝐨𝐧. 𝐙𝐞𝐥𝐟𝐬 𝐢𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐜𝐫𝐢𝐬𝐢𝐬! Medewerker heeft recht op loon, maar heeft hij ook recht op de wettelijke verhoging bij het te laat betalen door de werkgever nu hij niet meer bij werkgever werkzaam is? En een medewerker van DENK verricht nevenwerkzaamheden in tegenstrijd met het nevenwerkzaamhedenbeding. Hoe loopt dit af? Deze week in Het Arbeidsrechtjournaal door .
Bekijk video

Aflevering 59

Betaald bijklussen 🔨 door werknemer tijdens ziekte 🤒  is direct ontslag zonder opzegtermijn en vergoeding 💶 ? En mailen of downloaden modellen 📈 werkgever na tekenen vaststellingsovereenkomst 📝 is schending geheimhouding dus boete 🚫? Deze week in het arbeidsrechtjournaal door Gite Bright - van der Sluis 🎥  
Bekijk video

Aflevering 58

𝐕𝐞𝐫𝐥𝐢𝐞𝐳𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐨𝐩𝐠𝐞𝐬𝐩𝐚𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐯𝐚𝐤𝐚𝐧𝐭𝐢𝐞𝐝𝐚𝐠𝐞𝐧? 𝐍𝐢𝐞𝐭 𝐦𝐞𝐞𝐫 𝐨𝐧𝐨𝐩𝐠𝐞𝐦𝐞𝐫𝐤𝐭! En een tatoeagebeleid voor handhavers bij een Rotterdams trambedrijf, houdt dit in deze tijden nog stand? Huib de Kort bespreekt deze twee vraagstukken in het Arbeidsrechtjournaal van deze week.
Bekijk video

Aflevering 57

𝐃𝐚𝐭 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐜𝐫𝐢𝐦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐥𝐞𝐝𝐢𝐠𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐫𝐢𝐜𝐡𝐭𝐞𝐧, 𝐚𝐥𝐝𝐮𝐬 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐠𝐞𝐯𝐞𝐫. 𝐆𝐞𝐯𝐨𝐥𝐠: 𝐨𝐩 𝐧𝐨𝐧-𝐚𝐜𝐭𝐢𝐞𝐟𝐬𝐭𝐞𝐥𝐥𝐢𝐧𝐠! Zijn uitingen op LinkedIn over het vaccinatiebeleid genoeg reden voor een op non-actiefstelling? En kun je in hoger beroep gaan van een minnelijke regeling bij de kantonrechter? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Mariëlle Wirken!
Bekijk video

Aflevering 56

Dit keer geen arbeidsrechtelijke uitspraken, maar wel een 𝐠𝐨𝐮𝐝𝐞𝐧 𝐭𝐢𝐩! U heeft nog tot 8 januari om bezwaar te maken tegen de beschikking Werkhervattingskas. Maak kans op een besparing van tienduizenden euro’s of zelfs tonnen! Bekijk het journaal van Vince Vos voor een korte uitleg.  
Bekijk video

Aflevering 55

Een wijze les voor #werkgevers in geval van een loonvordering van een zieke werknemer. En een werknemer wil een #vaststellingsovereenkomst vernietigen op grond van dwaling. Wat vindt de rechter hiervan? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Jeroen Schipperen!
Bekijk video

Aflevering 54

Een verplichte zelftest voor werknemers, weigering is schorsing zonder loon! En grijs gebied, wat is de ontslaggrond in dit geval? Disfunctioneren of verwijtbaar handelen? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Gite Bright-van der Sluis! Rijppaert & Peeters Advocaten
Bekijk video

Aflevering 53

𝐇𝐞𝐭 𝐤𝐚𝐧 𝐰𝐞𝐥! Een vertrekregeling met WW bij arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zonder tussentijds opzegbeding! Check aflevering 53 van het Arbeidsrechtjournaal door ©️Dick Schreuder. PS: mogelijk dat het UWV op termijn nog iets anders bedenkt om de WW-uitkering alsnog te kunnen weigeren.
Bekijk video

Aflevering 52

Maakt u slapende honden wakker met het benoemen van het proeftijdbeding? Of valt het onder uw informatieplicht? En een belangrijke tip om uw functiebeschrijvingen goed na te gaan of deze nog kloppen bij de feitelijke werkzaamheden. Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Huib de Kort.
Bekijk video

Aflevering 51

𝐍𝐢𝐞𝐮𝐰𝐞 𝐮𝐢𝐭𝐬𝐩𝐫𝐚𝐚𝐤 𝐛𝐢𝐞𝐝𝐭 𝐦𝐨𝐠𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐡𝐞𝐝𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐠𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐛𝐢𝐣 𝐛𝐞𝐝𝐫𝐢𝐣𝐟𝐬𝐞𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐨𝐧𝐭𝐬𝐥𝐚𝐠𝐞𝐧! En werknemer zegt zelf op staande voet op, werkgever laat het er niet bij zitten. Hoe loopt dit af? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Vince Vos. Rijppaert & Peeters Advocaten #werkgever #werknemer #tipsandtricks
Bekijk video

Aflevering 50

Geen vergoeding 💶 voor ontslagen 🚫 schoonmaker ✈️ die weigerde #mondkapje 😷 te dragen. Waarom? Herhaaldelijk instructies negeren 📢, opruiende praat in kantine en ook geen ander #werk willen doen. En verplicht 🔐 #QR-code op de werkvloer 👨‍🏭 moeten laten zien? #Wetsvoorstel ingediend, maar veel kritiek. Deze week in het arbeidsrechtjournaal 🎥 door Gite Bright -van der Sluis.
Bekijk video

Aflevering 49

𝐊𝐨𝐦 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐨𝐧𝐧𝐨𝐝𝐢𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐤𝐨𝐮𝐝𝐞 𝐤𝐞𝐫𝐦𝐢𝐬 𝐭𝐡𝐮𝐢𝐬! Het bedrijf stopt ermee, maar de arbeidsovereenkomst blijft bestaan. Hoe zit dat? En kom niet van een koude kermis thuis door het voeren van een verkeerde ontslaggrond bij een ontbindingsverzoek. Deze week in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 48

Let op werkgever! Pesterijen op de werkvloer, wat is jouw taak als werkgever? En zelf iemand plotseling ontslaan op basis van functioneren, kan leiden tot sprake van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten. Werkgever let dus goed op! Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Mariëlle Wirken.
Bekijk video

Aflevering 47

Eigen opzegging ✍️ #werknemer tijdens 🤒 : #werkgevers let op🚨!! En amoureuze relatie op #werkvloer 🥰 met stiekeme afspraakjes in archiefhok 👩‍❤️‍💋‍👨, #ontslag ⛔️ zonder 💶 ?
Deze week in het #arbeidsrechtjournaal 🎥  door Gite Bright- van der Sluis!
Bekijk video

Aflevering 46

De arbeidsovereenkomst van een zwangere werkneemster wordt niet verlengd, waarna zij een flinke schadevergoeding vordert. Volgens haar is namelijk sprake van zwangerschapsdiscriminatie. Hoe wordt dit door de rechter getoetst en wat moet worden bewezen? Daarnaast een uitspraak over de CAO Textielverzorging: kan er automatisch een arbeidsovereenkomst ontstaan met ingeleende arbeidskrachten?! Bekijk het nieuwe Arbeidsrechtjournaal deze week door Huib de Kort.
Bekijk video

Aflevering 45

Alcohol & Ontslag. Dronken tijdens Zoom-meeting. Wat zit er in het vakantieloon? Ook overwerkvergoeding? Wanneer is er sprake van een alcoholverslaving? En wanneer is dat een ziekte? En staat dat een ontslag op staande voet in de weg?
Bekijk video

Aflevering #44

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: is er ten onrechte een WW-uitkering toegekend aan een werkneemster omdat zij verwijtbaar werkloos is geraakt? En hoe zit het met de herplaatsingsverplichting bij bedrijfseconomisch ontslag? Jeroen Schipperen legt uit!
Bekijk video

Aflevering 43

Hoe moeten werkgevers omgaan met (on)gevaccineerde werknemers? En een baanbrekende uitspraak over Uber. Mariëlle Wirken bespreekt het met u in het nieuwe Arbeidsrechtjournaal! Hebt u juridische covid-19 gerelateerde vragen, bijvoorbeeld naar aanleiding van de persconferentie van eergisteren? Bekijk onze website voor een actueel Q&A overzicht of vraag om het toezenden van onze nieuwsbrief
Bekijk video

Aflevering 42

Het coronabeleid vergelijken met de Jodenvervolging van de Tweede Wereldoorlog, de werkgever distantieert zich van soort gelijke stellingen. Mag deze werkgever de zogenaamde "Wappie" ontslaan vanwege uitlatingen die zij op Linkedin heeft gedaan? Bekijk het Arbeidsrechtjournaal deze week gepresenteerd door Huib de Kort.
Bekijk video

Aflevering 41

Ik wil jouw eerste chocoprins zijn! Lekker kontje! Grapje 😁 of meteen #ontslag 🚫 ? Verder vaccinatieplicht 💉 door Nederlandse #werkgevers? Bij Lease Plan zijn #ongevaccineerde #werknemers niet welkom op kantoor 🖥. Hoe zit dat nu #juridisch ? Deze week in het #Arbeidsrechtjournaal 🎥  
Bekijk video

Aflevering 40

Wanneer is er recht op een gedeeltelijke transitievergoeding? En kun je als werknemer met gezondheidsklachten ongestraft naar het werk komen in tijden van Corona? Kijk nu het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Vince Vos voor de antwoorden!
Bekijk video

Aflevering 39

Confettikanon ontploft in de ogen van werknemer van de Action. Is Action in dit geval aansprakelijk of had de werknemer zelf beter moeten opletten? Daarnaast een zaak over een werkneemster die in conflict verkeert met haar collega’s. Handelt zij dusdanig verwijtbaar dat haar arbeidsovereenkomst kan worden ontbonden als zij een andere functie op een andere plek weigert? Kijk snel naar het Arbeidsrechtjournaal. Deze week gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 38

Eigen ontbindingsverzoek van werknemer vanwege verwijdering uit Whatsapp-groep en verbod op betreden werkvloer. Waarom een dergelijk verzoek? Je kan als werknemer toch altijd je arbeidsovereenkomst opzeggen? Wat zijn de risico’s en ontsnappingsmogelijkheden voor de werknemer in dit geval? Hoe zit het daarnaast met de arbeidsovereenkomst van een werknemer die na een discussie over het dragen van een mondkapje in een emotionele bui haar arbeidsovereenkomst schriftelijk heeft opgezegd? Einde arbeidsovereenkomst of toch niet ? En had haar werkgever beter onderzoek moeten verrichten naar de wil van de werkneemster om daadwerkelijk tot beëindiging over te gaan? Kijk snel naar het Arbeidsrechtjournaal van deze week, gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 37

Veelvuldig dating- en chatsites 📲 bezoek #werknemer ➡️ onderzoek en uiteindelijk toegewezen #schadeclaim 💶 €165.000 voor #werkgever vanwege #bedrog. Verder, een Bingo-avond 🤹‍♀️ organiseren tijdens 🤒 #ziekte = #ontslag ⛔️ Deze week in het arbeidsrechtjournaal 🎥. Alles behalve komkommertijd in het #arbeidsrecht. Kijken dus!  
Bekijk video

Aflevering 36

“Prospects”, wat zijn dat nou?! Hierover boog de rechter zich in een zaak over een relatiebeding. Daarnaast het wijzigen van de einddatum van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Dat kan grote gevolgen hebben. Kortom, weer belangrijke lessen voor werkgevers in het Arbeidsrechtjournaal. Deze keer gepresenteerd door Huib de Kort.
Bekijk video

Aflevering 35

De vakantieperiode staat voor de deur! Heb je als werknemer recht op doorbetaling van overuren? En een ontslag op basis van de i-grond, het is alweer even geleden. Kijken dus! Het Arbeidsrechtjournaal, deze week gepresenteerd door Mariëlle Wirken.
Bekijk video

Aflevering 34

Werkgevers, jullie zijn gewaarschuwd! Verwarring tussen “aanzegging” en “opzegging” zorgt voor een procedure. Wat zegt de rechter hierover? En een zieke werknemer die tegen het advies van de bedrijfsarts in gaat. Je wil de arbeidsovereenkomst ontbinden. Hoe zorg je ervoor dat dit verzoek wordt goedgekeurd. Kijk nu snel het Arbeidsrechtjournaal met Vince Vos.
Bekijk video

Aflevering 33

Waarschuwing! Claim van vijf jaar loon zweeft boven werkgevers. Kijk uit met oproepkrachten. En is een werkgever aansprakelijk als de werknemer op kantoor valt? Hoe zit het? Kijk ons #Arbeidsrechtjournaal, aflevering 33. Ditmaal met @Dick Schreuder. In nog geen drie minuten weer helemaal op de hoogte. @rijppaertenpeetersadvocaten
Bekijk video

Aflevering 32

100 uur per week werken bij drie verschillende werkgevers! Mag dat of reden voor ontslag (op staande voet)? En vanwege sneeuw niet naar kantoor komen, maar thuis werken. Is dat een dringende reden? Wat zegt @de rechtspraak? Blijf op de hoogte en check ons Arbeidsrechtjournaal, aflevering 32, deze week gepresenteerd door @Jeroen Schipperen
Bekijk video

Aflevering 31

Turncoach 🤸‍♂️ en #werknemer Wevers toch naar Olympische Spelen in 🇯🇵. Hoe werkt zogenaamde "#wedertewerkstelling" na een #schorsing / #non-actiefstelling? En moet bedrijfsleider drogist 🧼 voorraad- en kasverschil 💶 terugbetalen aan zijn ex-werkgever? Deze week in het 🎥 Arbeidsrechtjournaal door Gite Bright- van der Sluis!
Bekijk video

Aflevering 30

Een tip voor jou, werkgever!  Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: een mislukt ontslag vanwege niet een rechtsgeldig overeengekomen proeftijd en een gelukt ontslag vanwege een goede ontbindende voorwaarde in de arbeidsovereenkomst. Deze keer gepresenteerd door @Marielle Wirken. Bekijk hier hoe het zit!
Bekijk video

Aflevering 29

Welke van de twee “ontslag op staande voet” casussen houdt stand bij de rechter? Ontslag op staande voet als gevolg van in voorlopige hechtenis gestelde werknemer of ontslag op staande voet door het op vakantie gaan zonder toestemming. Weet u het? Bekijk het antwoord nu in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Vince Vos!  
Bekijk video

Aflevering 28

#Breaking, het #Arbeidsrecht opnieuw op de schop?! #Flexwerk ernstig beperkt. #Werkgevers en #vakbonden hebben afspraken gemaakt. Wat gaat er #veranderen? Einde oproepcontracten? Minimum tarief ZZP’ers? #Uitzending? En ook: ‘Jullie zoeken het maar uit, ik vertrek’. Terechte ontslagname? Check ons wekelijks #Arbeidsrechtrechtjournaal en blijf op de hoogte. #oproepcontract #sociaalakkoord #uitzendkracht #ZZP #piekenziek #vastcontract #flexminderflex #vastmindervast @Rijppaert & Peeters
Bekijk video

Aflevering 27

Tips 📝 voor werkgevers in het Arbeidsrechtjournaal 🎥 ! Ontslag vanwege slechte persoonlijke  hygiëne mogelijk 🧑‍⚖️ ! Geuroverlast door urine👃. Weigeren gesprek op advies bedrijfsarts 🩺 ? Geen 💶 bij ziekte 🤒 voor werknemer! Deze week door Gite Bright - van der Sluis.  
Bekijk video

Aflevering 26

Einde van de arbeidsovereenkomst op initiatief van de werknemer. Dat staat centraal in het alweer de 26e versie van het Arbeidsrechtjournaal. Deze week gepresenteerd door Huib de Kort! Belangrijke tips voor werkgever die een opzegging ontvangen van een werknemer. En waarom zou de werknemer zelf naar de rechter stappen, in plaats van de arbeidsovereenkomst gewoon op te zeggen? Kijken dus!
Bekijk video

Aflevering 25

Kan het einde van de arbeidsovereenkomst worden aangezegd via Teams? En verplicht vakantiedagen opnemen door corona, houdt dit stand? Bekijk het hier in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Mariëlle Wirken!
Bekijk video

Aflevering 24

Een gevonden ontslagbrief op het bureau van de werkgever, kan dit stand houden? En voortzetting van het dienstverband na faillissement door een opvolgend werkgever, hoe zit het met de berekening van het aantal dienstjaren en de transitievergoeding? Bekijk nu de volgende aflevering van het arbeidsrechtjournaal met Vince Vos in de hoofdrol.
Bekijk video

Aflevering 23

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!? Ja, aldus de rechter na een ontslag op staande voet, nadat een werknemer afreist naar een land met oranje kleurcode. En wat is ook alweer het doel van het concurrentiebeding en wanneer kan je hier als werkgever rechten aan ontlenen? Bekijk het deze week in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Jeroen Schipperen.  
Bekijk video

Aflevering 22

Rijkswaterstaat geeft ontslag aan veroordeelde wietkweker🚭, maar krijgt deksel op neus bij Gerechtshof en moet wel ontslagvergoeding 💶 betalen! Verder trainee blijkt toch werknemer. Ineens recht op arbeidsovereenkomst met minimumloon 💷.
Deze week in het #Arbeidsrechtjournaal 🎥  door Gite Bright - van der Sluis!
Bekijk video

Aflevering 21

Weer een nieuw Arbeidsrechtjournaal! Onder meer de plicht om te zorgen voor een transparante en objectieve sollicitatieprocedure bij reorganisaties. En een werknemer die verder in de problemen raakt door het verhullen van zijn fout. Dit keer gepresenteerd door Huib de Kort. Kijken dus!
Bekijk video

Aflevering 20

Een kat in het bakkie! Of toch niet? En een wat gaat voor: een CAO of rechtsvermoeden van arbeidsomvang? Twee interessante uitspraken, deze week besproken door Jeroen Schipperen in het Arbeidsrechtjournaal.  
Bekijk video

Aflevering 19

Op staande voet ontslagen door seksuele intimidatie, houdt dit stand? En wel of geen tussentijds opzegbeding opnemen in een contract voor bepaalde tijd, wat is slim? Bekijk het hier in het Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Mariëlle Wirken.
Bekijk video

Aflevering 18

Spectaculaire uitspraak: forse #ruzie en achtervolging leidt tot #ontslag op staande voet. En hoe zit het ook al weer met een #concurrentiebeding. Geldt dat nog wel en hoe werkt dat? En kun je een #werknemer administratief #ziek houden? Check ons nieuwe #Arbeidsrechtjournaal. Aflevering 18. Ditmaal met @Dick Schreuder.
Bekijk video

Aflevering 17

Stadswacht geeft minderjarige stagiaire en een kus: ontslag zonder opzegtermijn en ontslagcompensatie. Terecht? Verder: werknemer zegt zelf op, maar misschien toch transitievergoeding ? Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Gite Bright- van der Sluis!    
Bekijk video

Aflevering 16

Mag een werkgever switchen na 100% loondoorbetaling bij ziekte naar het wettelijk vastgestelde percentage van 70%? En een discussie tussen twee partijen, is er sprake van een arbeidsovereenkomst of een overeenkomst van opdracht? Onze collega Vince Vos bespreekt dit in het Arbeidsrechtjournaal van deze week.
Bekijk video

Aflevering 15

Het wordt voor Deliveroo allemaal een stukje duurder, waarom? En een op non-actief stelling bij verstoring van de arbeidsverhouding is een te zwaar middel volgens de kantonrechter. Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Jeroen Schipperen.  
Bekijk video

Aflevering 14

3 keer ontslag op staande voet gegeven, maar houdt het wel stand? Smartphones verwisselen voor blokjes hout, instructies niet opvolgen, gebruik maken van ingehuurde uitzendkrachten voor privé werkzaamheden en meer! Deze week in het Arbeidsrechtjournaal door Huib de Kort.  
Bekijk video

Aflevering 13

Het Arbobesluit is aangepast. Riskeer geen boete en bekijk snel wat dit voor u betekent! Artikel 3.2a van het Arbobesluit is toegevoegd met nieuwe verplichtingen voor werkgevers en werknemers. Deze week in het nieuwe Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Marielle Wirken.
Bekijk video

Aflevering 12

Rellende eigen werknemers? Ontslag mogelijk? En een werknemer gelijk op non-actief stellen voordat een beslissing van het UWV genomen is. Is dat slim? Bekijk de antwoorden in het nieuwe Arbeidsrechtjournaal gepresenteerd door Vince Vos.
Bekijk video

Aflevering 11

De deur op een kier om het loon van werknemers eenzijdig te wijzigen vanwege de coronacrisis? En hoe zit het ook alweer met werkgeversaansprakelijkheid bij een ongeval op de werkvloer? Kijk snel het Arbeidsrechtjournaal van deze week en kom erachter! Deze week gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 10

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: Hoofdconducteur NS raakt BOA status kwijt door strafrechtelijke veroordeling. Is verlies van een verplichte bevoegdheid reden voor ontslag? Verder geen mondkapje, geen loon. Dat en meer!
Bekijk video

Aflevering 9

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: Thuiswerk, Reorganisatie, Herplaatsing, Mishandeling en ZZP-nieuws! In drie minuten weer volledig op de hoogte van de actualiteit en het arbeidsrecht. Ditmaal gepresenteerd door Dick Schreuder. Vragen? Bel vrijblijvend en kosteloos.
Bekijk video

Aflevering 8

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: een werknemer maakt misbruik van zijn positie en komt er goed mee weg. Waarom? Dat leggen we uit! Daarnaast besteden we aandacht aan de reïntegratieverplichting van een werknemer. Nieuwsgierig? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Huib de Kort.
Bekijk video

Aflevering 7

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: ontbinding van een arbeidsovereenkomst door vakantie naar een land met een oranje reisadvies? En wanneer is er sprake van een arbeidsovereenkomst? Deze vragen beantwoorden we aan de hand van twee recente uitspraken. Nieuwsgierig? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Mariëlle Wirken.
Bekijk video

Aflevering 6

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: een uitspraak over proeftijdontslag. Dat is niet altijd terecht. En is een transitievergoeding verschuldigd bij het einde van een arbeidsovereenkomst? Ook dat leggen we uit. Ten slotte nog wat tips over vakantiedagen. Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 5

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: een uitspraak over slapende dienstverbanden. Werkgevers worden hier steeds vaker mee geconfronteerd. We sluiten af met een uitspraak over alcoholgebruik op de werkvloer. Nieuwsgierig? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Vince Vos.
Bekijk video

Aflevering 4

Deze week in het Arbeidsrechtjournaal: de coronacrisis zorgt er niet voor dat het ontslagrecht terzijde mag worden geschoven. Maar mag er in deze tijden meer van een werknemer worden verwacht? Ja, oordeelde de kantonrechter en hield bij het bepalen van de billijke vergoeding rekening met de passieve houding van de werknemer. Daarnaast het ontslag op staande voet van een BOA wegens uitlatingen over collega’s in een Whatsappgroep. Houdt dit stand? Check dan vooral het nieuwe Arbeidsrechtjournaal, ditmaal gepresenteerd door Jeroen Schipperen.
Bekijk video

Aflevering 3

Alweer de derde aflevering. Deze week met @Dick Schreuder en de volgende onderwerpen: MacDonald’s en een eigen ontslagbrief, een kok die met terugwerkende kracht wordt ontslagen en de lichaamstemperatuur van personeel. Kijken dus. Volg ons om geen aflevering te missen.
Bekijk video

Aflevering 2

Werknemer moet verplicht tien minuten vóór werktijd aanwezig zijn. Mag dat? Nee, zonder loon kan dat niet worden afgedwongen. Toch verlangen veel werkgevers dit in de praktijk. Twijfel je of dit mag? Neem contact op met onze vakgroep. Bekijk de video voor deze uitspraak en een zieke werknemer die stiekem nevenwerk verricht!
Bekijk video

Aflevering 1

De eerste aflevering! Met hierin: geen transitievergoeding voor een HR-medewerkster van KLM, die ernstig verwijtbaar handelde. Daarnaast kwam het ontbreken van een tussentijds opzegbeding een werkgever duur te staan. Tot slot kan NOW 3.1 worden aangevraagd.
Bekijk video