ONTSLAG MIDDELS EEN VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

Een overeenkomst ontvangen van jouw werkgever voor ontslag? Een vervelend bericht dat vaak gepaard gaat met emoties en onzekerheden. Bovendien gaat er meer achter schuil dan je in eerste instantie denkt. Het snel tekenen kan daardoor achteraf tot onaangename verrassingen leiden. Laat je daarom goed adviseren door onze arbeidsrechtspecialisten!

Wil je jouw ontslag laten checken? Kies dan voor een Espresso, Cappuccino of een Latte Macchiato bij De Zaak Breda.

Espresso | Rondje van de zaak

 •  kosteloos intakegesprek
 •  eerste advies(mondeling) 
 •  check ww-proof


Cappucino | € 250 ,- (excl. btw)

 • pakket espresso-plus
 • check ontslagvergoeding
 • eerste check ontslagdossier
 • schriftelijk advies incl. tips voor onderhandelingen en een plan van aanpak

Latte Macchiato | €500 (excl. btw)

 •  pakket cappuccino-plus
 • ervaren advocaat die voor jou onderhandelt
 • grootste kans op succes
 • onze kosten worden meestal verhaald op de werkgever

ESPRESSO

Klein en sterk. Dat is onze ESPRESSO. Schuif bij ons aan in De Zaak Breda en laat je tijdens een intakegesprek kosteloos adviseren. Wij helpen je op weg en beoordelen meteen of de vaststellingsovereenkomst WW-proof is, zodat je in aanmerking kunt komen voor een werkloosheidsuitkering.

CAPPUCCINO

Samen tot het beste resultaat. Onze kosten beperkt houden, maar toch onderhandelen over betere voorwaarden? Door voor het pakket CAPPUCCINO te kiezen, waarbij wij jou voorzien van een plan van aanpak en handige tips. Zo heb jij de handvatten om zelf het gesprek met jouw werkgever aan te gaan.

LATTE MACCHIATO

Wij nemen jouw zorgen uit handen én behalen voor jou het hoogste resultaat! De eerste onderhandelingen zullen wij voeren. Dat kan telefonisch, maar soms ook schriftelijk. Gedurende de onderhandelingen krijg je van ons constante updates. Daarnaast kun je te allen tijde terecht bij ons voor vragen

Ben je nog niet tevreden met het (verbeterde) voorstel van jouw werkgever, of het simpelweg oneens met het dreigende ontslag. Ook dan zit je bij ons goed. Bij verregaande onderhandelingen of procedures staan wij jou graag bij. Onze kosten leggen wij uiteraard weer bij jouw werkgever weg. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan kennen wij jou een korting toe

Wanneer verregaande onderhandelingen worden gevoerd, dan worden onze kosten bijna altijd vergoed door de werkgever. Gebruik maken van een van bovenstaande opties? Neem contact met ons op!


*
De pakkettarieven zijn exclusief btw. Inclusief btw kost de CAPPUCCINO € 302,50 en de LATTE MACCHIATO € 605,00. Verder is het all-in.all-in.

WAT IS EEN VASTSTELLINGSOVEREENKOMST?

Op het moment dat jouw werkgever de arbeidsovereenkomst wil beëindigen, is de kans groot dat je een vaststellingsovereenkomst aangeboden krijgt. Ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd. Door ondertekening van die overeenkomst stem je in met jouw ontslag. Ook leg je in die overeenkomst vast onder welke voorwaarden de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd. De reden waarom in Nederland veel vaststellingsovereenkomsten worden aangeboden, heeft te maken met ons ontslagrecht. Meestal mag de werkgever de arbeidsovereenkomst pas eenzijdig beëindigen ná akkoord van een rechter of het UWV. Daar zijn slechts een paar uitzonderingen op, zoals een ontslag tijdens de proeftijd of een ontslag op staande voet vanwege ernstige misdragingen. In de andere gevallen moet de werkgever dus een ontslagprocedure opstarten, tenzij je instemt met de beëindiging. Vandaar dat jouw handtekening onder de vaststellingsovereenkomst veel waard is voor de werkgever

Niet alleen de werkgever heeft profijt van een beëindiging van de arbeidsovereenkomst middels een vaststellingsovereenkomst. Ook jij zelf bespaart je negatieve energie en kosten. Maar natuurlijk niet tegen elke prijs. Je moet dus niet zomaar akkoord gaan met het ontslag. Er is in bijna alle gevallen gewoon meer te halen. Tegenwoordig is het aan de orde van de dag dat er vele reorganisaties worden ingezet en functies van werknemers komen te vervallen. Maar ook een ander ontslag dan een reorganisatie is mogelijk, bijvoorbeeld om persoonlijke redenen.


WAAR MOET IK OP LETTEN?

De gevolgen van een vaststellingsovereenkomst zijn groot. Waar je aan kunt denke

 •  kan ik in aanmerking komen voor een werkloosheidsuitkering? Het UWV zal deze uitkering namelijk pas verstrekken als de vaststellingsovereenkomst aan alle vereisten voldoet;
 • is er wel een ontslaggrond? Ben ik bij een reorganisatie wel degene die moet worden ontslagen. En bij een ontslag om persoonlijke redenen: heeft mijn werkgever wel voldoende in handen en ‘dossier’?
 •  klopt de berekening van de ontslagvergoeding wel? En zit er niet meer in? En hoe zit het met de
  opzegtermijn die de werkgever in acht neemt? Voorkom dat je misloopt waar je recht op hebt!;
 • moet ik blijven doorwerken na ondertekening van de vaststellingsovereenkomst? Regelmatig zien wij dat werknemers worden vrijgesteld van werk. Dat kan echter gevolgen hebben voor de loondoorbetaling of vakantiedagen;
 • staat het mij vrij om na afloop van de arbeidsovereenkomst overal te werken? Het is raadzaam om stilt te staan bij eventuele concurrentie- of relatiebedingen, zodat achteraf geen gedoe kan ontstaan;
 • kan ik tijdens ziekte een vaststellingsovereenkomst ondertekenen? Pas op dat je jouw uitkeringsrechten niet verspeelt.


Vaststellingsovereenkomsten komen in allerlei vormen en maten. Het staat jou en de werkgever immers vrij om zelf afspraken te maken. Weet dus dat altijd ruimte is om te onderhandelen! Dit geldt niet alleen als je nog moet ondertekenen. Binnen twee weken na ondertekening van de vaststellingsovereenkomst kun je namelijk een beroep doen op de zogeheten bedenktermijn. Dit wordt zelfs drie weken als geen bedenktermijn is genoemd in de vaststellingsovereenkomst. Je kunt dus nog terugkomen op jouw besluit.


DUIDELIJKHEID OVER KOSTEN

Negen van de tien keer betaalt de werkgever de kosten van jouw rechtsbijstand, dus dan is zelfs ons full servicepakket in de vorm van de Latte Macchiato van De Zaak Breda gratis! In veel vaststellingsovereenkomsten is al een budget opgenomen voor juridisch advies. Zo niet, dan lukt het ons bijna altijd om dat mee uit te onderhandelen. En lukt dat niet, dan vallen de kosten vaak lager uit vanwege een belastingvoordeel dat behaald kan worden. Een dreigend ontslag betekent onzekerheid.

De arbeidsrechtspecialisten van De Zaak Breda zorgen dat de onduidelijkheden worden weggenomen. Zo ook bij onze tarieven. Vaste en lage prijzen. En daarvoor in ruil een sterke ervaren arbeidsrechtadvocaat die jou steunt en adviseert. Wil je jouw ontslag laten checken? Kies dan voor een Espresso, Cappuccino of een Latte Macchiato bij De Zaak Breda.Kopje koffie?

Wil je jouw ontslag laten checken? Kies dan voor een Espresso, Cappuccino of een Latte Macchiato bij De Zaak Breda.